Kamerplanten Gezocht!

Iedereen kan mee borduren voor het TextielFestival Leiden in mei 2020

Geborduurde kamerplanten vormen een onderdeel van het Textielfestival in mei 2020 in de Pieterskerk in Leiden. Het wordt een borduurproject waar iedereen aan mee kan doen; jong, oud, ervaren, onervaren. Laat je uitdagen door de plant die altijd maar in de hoek van de kamer staat of fantaseer een eigen plant. Alle borduursteken zijn toegestaan en zelfs niet afgeronde pogingen zijn welkom in de grote installatie in mei volgend jaar.

Dit project onder leiding van beeldend kunstenaar Astrid Vlasman is een samenwerking met de leden van de landelijke vereniging Merkwaardig, met borduurwerken van iedereen die zin heeft om mee te doen, kunstwerken van Vlasman en planten uit een plaatselijke plantenwinkel. In de kerk ontstaat een installatie waarin alles samenkomt.

 

Tijdens de Kunstroute is er gelegenheid om op het atelier van Astrid Vlasman inspiratie op te doen en een begin te maken aan het borduurwerk. Basisbenodigdheden zijn aanwezig en te koop. Iedereen is welkom in de Kaasmarktschool!< Ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
kunstroute@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje