MOEDERS bij GALERIE CELLINI

Een expositie van Marjolein van Haasteren (foto’s/podcast) en Stephine van Gennip (documentaire) bij Galerie Cellini, Hooigracht 50.

 

A SMALL LIFE

De moeder van Marjolein van Haasteren kreeg de diagnose Alzheimer toen ze 65 was. De laatste jaren nam Van Haasteren foto's van haar moeders steeds kleiner wordende leefomgeving: van kleine dingen die haar opvielen, van gewone dagelijkse dingen die vrolijk maakten of ontroerden. Dit leidde tot een zoektocht naar intimiteit in een wereld met steeds minder contact. De Podcast over A SMALL LIFE kun je ter plekke beluisteren of downloaden.

 

PORTRET VAN MIJN MOEDER

Stephine van Gennip toont de documentaire PORTRET VAN MIJN MOEDER. Deze is gemaakt ter ere van haar moeders 90e geboortedag en naar aanleiding van de expositie PORTRET VAN MIJN MOEDER bij galerie Cellini in september 2018. De spullen van haar moeder die ze bij het opruimen van haar huis in 2015 niet weg kon gooien zijn het materiaal voor Van Gennips kunstwerken. Het is de verborgen schoonheid van een erfenis die niemand wil hebben.

 

Foto: Marjolein van Haasteren< Ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
kunstroute@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje