Liquid Society

In het najaar van 2018 heeft Leiden: Liquid Society!

Vanaf het Kunstrouteweekend tot begin december is Liquid Society drie dagen per week geopend voor experimentele kunst. Liquid Society is gevestigd in De Loods aan de Hoge Morsweg 160.

De afgelopen maanden heeft de afdeling Kunst en Ontwikkeling van kunstenaarsvereniging Nieuwplaatz gewerkt aan een nieuw project genaamd Liquid Society. Na een residentie in Alexandrie, Egypte, geïnspireerd door de ruimte voor kunst en cultuur en de verbinding met water in de stad, hebben beeldend kunstenaar Sven Meijers en cultureel ondernemer Lot Vegter plannen gemaakt voor een vernieuwend idee in Leiden. Het is eigenlijk al ontstaan tijden de Burgertop L750 in maart 2017 waar verschillende partijen zich uitspraken over de behoefte voor meer ruimte voor experiment in de stad Leiden. Niet lang daarna kwam er een manifest, ondertekend door verschillende kunstenaars en kunst- en cultuurpartners uit de stad. 

In het najaar van 2018 heeft Leiden: Liquid Society! 

Mede dankzij steun van Gemeente Leiden en Cultuurfonds Leiden kan dit initiatief van start! Vanaf 22 september tot begin december zijn zij drie dagen per week geopend voor experimentele kunst, videokunst, lezingen, performances, exposities, labs, en meer! Het is een internationaal kunstprogramma waarbij zij de grenzen zoeken tussen kunst, wetenschap, cultureel erfgoed, water en de vloeibare en transformatieve krachten van een stad. 

Er wordt samengewerkt met o.a internationale en lokale kunstenaars, wetenschappers, ACPA (Academie for creative and performing Arts, Universiteit Leiden), LISFE (Leiden International Short Film Experience, The Involved Stage en het Instituut Maatschappelijke Innovatie. en vele anderen. 

 

 

 

< ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
kunstroute@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje