Hermine van Bers Kunstprijs

De winnaar van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2018 zal bekend gemaakt worden in het weekend van 22 september a.s. tijdens de opening van de Kunstroute in Leiden.

Dit jaar zal voor de zesde keer in Leiden de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt worden.

Een vakjury, bestaande uit Connie van Driel (hoofd afdeling SD&A, Stroom Den Haag), Meta Knol (directeur Museum De Lakenhal), Sandrine van Noort (hoofd Kunstzaken LUMC), Emma van Noort (prijswinnaar in 2016) en Onno Schilstra (beeldend kunstenaar en docent KABK Den Haag) heeft de namen bekendgemaakt van de drie kunstenaars die kans maken om de elfde editie van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs te winnen.

Uit de inzendingen koos de jury (in alfabetische volgorde):
Dimitar Genchev
Alexandra Hunts
Robbert Pauwels

Het werk van de drie genomineerden zal tijdens de Kunstroute gepresenteerd worden in Old School, het startpunt van de route.

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs is bestemd voor een talentvolle kunstenaar die een directe relatie heeft met de stad Leiden en jonger is dan 36 jaar. De kunstprijs wordt jaarlijks uitgereikt, beurtelings in Leiden en in Maastricht, en bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een penning, ontworpen door Lucie Leene.
Hermine van Bers (1927-2006) is geboren in Maastricht. Later woonde en werkte zij in Leiden.

< ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
kunstroute@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje